ZWANENBURG TRAININGEN

De training voor uw bedrijf of organisatie!

EEN IMPRESSIE VAN HET AANBOD

TRAININGEN & WORKSHOPS

Ik wil graag meer informatie!

MEER DAN MINDFULNESS...

Gezondheid gaat verder dan sporten en gezond eten. Je mentale gezondheid vraagt net zo goed om onderhoud. Sporten en gezond eten zijn ondersteunend maar er is meer...

Ademhaling, Yoga, Tai Chi, diepe ontspanning, mindfulness en/of meditatie. 

In deze 4 training van 4 lessen leer je om te werken aan het bevorderen van je mentale ontspanning met aandachtstraining, fysieke oefeningen, mentale ontspanning en meditatietechnieken. 

Dit gecertificeerde 4 weken programma kan individueel gevolgd maar ook als team/groep.

 

 

 

In samenwerking met Yingyogasneek worden de training 'beweeg naar je balans' aangeboden. Een training die de bewustwording, ten aanzien van het creëren van vitaliteit, bij uw werknemers zal vergroten. De training kan op maat gemaakt en  in dagdelen of lesuren worden aangeboden.

De training gaat in op de nieuwste kennis over het brein en hoe dit gezond te houden. Daarnaast op activiteiten die makkelijk kunnen worden geintegreerd en vitaliserende effecten hebben op de werknemer.

 

 

Een workshop Tai Chi Qigong is zeer geschikt voor een teambuilding, als onderdeel van en event, training, bedrijfsdag. Het brengt mensen in beweging, geeft rust en verbinding. Geschikt voor grote groepen of juist intieme, kleinere groepen. De workshop is af te stemmen op uw wensen.

De workshop kan aangeboden voor een tijdsbestek van een uur maar kan ook langer. Combinaties met Meditatief wandelen, meditatie of yoga Nidra mogelijk.

 

In overleg ook andere mogelijkheden bijvoorbeeld te combineren met Sumi E schilderen!

Meditatie altijd al willen ontdekken? of juist meer verdiepen in je meditatie? Dan is deze workshop iets voor jou. Verdiep je in de werking en achtergronden van meditatie, ervaar meditatie en mindfulness. Ga mee op meditatieve wandeling en ervaar je innerlijke rust. Ga geïnspireerd en ontspannen naar huis waarin je voortaan meditatie/mindfulness een mooie plek in je dagelijks leven geeft.

Het aanbod van trainingen in de sector zorg is gevarieerd en afgestemd op de behoefte van uw organisatie of team.  De trainingen zijn gevraieerd en didactisch activerend opgebouwd. Er valt altijd veel te beleven.

Het aanbod van trainingen omvat onderwerpen die vragen om inzicht, kennis en vaardigheden zoals omgaan met agressie, omgaan met intimiteit en seksualiteit binnen de zorg of assertiviteit op de werkvloer.  Uiteraard kun je ook terecht voor trainingen over specifieke vakinhoudelijke kennis en vaardigheden zoals omgaan en begeleiden van mensen met NAH of juist trainingen in het actief en vitaal houden van jouw doelgroep of team.

Het aanbod is breed, echter vervolgens zoomt  het in op de specifieke vraag van de afnemer.

 

Veel te maken met agressie  op de werkvloer? Onvoorspelbaar gedrag van cliënten of een onveilige dynamiek?  Weerbaarheid vraagt om training en vooral om onderhoud van je skills ten opzichte van assertiviteit en fysieke/mentale weerbaarheid.  Als werknemer moet je op jezelf en collega's kunnen vertrouwen als je werkt met doelgroepen die moeilijk verstaanbaar gedrag laten zien. Deze trainingen hebben als fundament oefeningen vanuit het rots en water programma die zijn uitgebouwd en aangepast naar de doelgroepen waar men mee te maken krijgt in het werkveld van zorg en welzijn. Centraal daarbij blijft zelfvertrouwen, zelfreflectie en zelfbeheersing.  In de training krijg je zicht op verschillende vormen en niveaus van agressie, je gaat aan de slag met oefenen en het trainen van je skills om hier (nog beter) mee om te gaan. 

Het schilderen met zwarte inkt op rijstpapier is een prachtige mindfulness techniek uit Japan/China.  Er zijn traditioneel veel vormen die je kunt leren.  Echter als je de streken vaardig bent, kun je er naar eigen inzicht mee werken. In deze workshop gaat het echter vooral om jouw beleving en ervaring. Ademhaling en streken zetten, in flow en rust komen.

Geschikt voor kleinere groepen 6 a 8 personen maximaal.

 

Meer weten over mindful art?

Scroll door op deze pagina naar onder en je vind het krantenartikel over Sumi E.

Japan is hot. De Japanse lifestyle is hot. Wil jij ook eenvoudige, fijne rustgevende Japanse manieren ontdekken om helemaal ZEN te worden? Doe dan deze workshop waarin je o.a.  een Enso gaat schilderen, mindfulness ervaart en een Haiku schrijft. 

Meer info? 

Stuur een bericht of bel 06 20360328 of  vraag info aan via onderstaand formulier!



Voor jezelf opkomen zonder de ander te schaden, dat is ware assertiviteit! Dat is de manier waarop iedereen eigenlijk zou moeten leren voor zichzelf op te komen!

In deze training ga je oefenen en trainen in assertiviteit en weerbaarheid.  Je leert om je een basishouding aan te meten waarin je steeds meer op jezelf durft te vertrouwen. 

Hoe meer je bewust wordt van hoe jij je opstelt en gedraagt hoe meer je je eigen gedrag kunt bijstellen en er een wereld voor je open kan gaan.  Iedereen assertief!

 

 

In het kader van Vitaliteit kiezen bedrijven er vaker voor om een aantal lessen in Tai Chi Tao & Qigong in te zetten voor een bepaalde periode of zelfs een heel jaar. De juiste balans tussen ontspanning en inspanning zorgt voor flexibele en gezonde werknemers. Lichaamsbewustzijn en de juiste mindset spelen daarin een rol. Tai Chi Qigong helpt mensen daar weer meer bewust van te worden op een dynamische en ontspannen manier. 

Je kunt kiezen voor het-5-weken-pakket-Tai-Chi & Qigong lessen. Deze kunnen dan bijvoorbeeld worden gegeven aan het begin of einde van de werkdag!

Alle zintuigen open, wandelend verbonden met je ademhaling.  Meditatief wandelen en onderweg Qigong oefeningen doen. Beleven en ervaren! Geschikt voor groepen tot 6 personen.

MINDFUL ART

 

Kalmeer jezelf met ademhaling

Doop het penseel in

houd het ontspannen vast en schilder

Wat komt, dat komt

 

MYOCHI NANCY O'HARA

 

CULTUUR

Ellen Zwanenburg demonstreert Oosterse inkttechniek sumi-e

 

 SIETSE DE BOER WIM BRAS

GEPLAATST OP 20 JUNI 2019

Benen iets uit elkaar, buik ontspannen, hoofd leegmaken, uitademen. Dan in de vloeiende beweging de penseel volgen. “Dat is de kunst: loslaten en je gevoel laten spreken. Als het lukt, is elke streek die je zet echt. En dus mooi.”

Bij sumi-e gaat het niet om de perfectie, maar om de beleving, leerde Ellen Zwanenburg van de monnik die haar de beginselen van de Oosterse schilderkunst bijbracht. Inmiddels weet ze het ook uit eigen ervaring. “Je werkt met inkt en water op dun rijstpapier. Elke streek vloeit uit, dus moet je snel werken. Dat vereist enerzijds techniek, maar ook het loslaten van controle. Je moet het nemen zoals het gaat. Pas als je het doet, begrijp je wat sumi-e inhoudt.”

 

Streek, stop, streek

Zwanenburg geeft een klein voorproefje van wat ze in het Kunstweekend laat zien. Dat gebeurt aan de hand van de bamboe, net als de zencirkel een van de oervormen van sumi-e. Ze maakt de dikke penseel goed nat, plat de punt wat af en laadt het uiteinde aan beide zijden behoedzaam met de zwarte inkt. Positie innemen, uitademen, en dan drie vluchtige herhalingen in één beweging: streek, stop, streek, stop, streek. Ziedaar de stam van de bamboe. Nu volgen de scheuten, de takjes en de blaadjes. Tsjak, tsjak, tsjak: alles gaat in drieën met rituele trefzekere bewegingen die telkens eindigen in het luchtledige. “Je vindt rust in het doen. Het gaat niet zozeer om het resultaat, maar om de weg ernaartoe. De eenvoud van de filosofie achter sumi-e spreekt mij tot de verbeelding.”

Kunstschilder, docent maatschappelijke zorg aan het ROC in Sneek, moeder van een samengesteld gezin, lerares tai chi – Zwanenburg houdt veel ballen in de lucht. “Ik gedij bij de sociale heksenketel om me heen, dat zit nu eenmaal in mij. Maar omgekeerd zoek ik ook naar de rust om me uit te kunnen drukken.” Die rust vond Zwanenburg al eerder in de tai chi. Ze beoefent niet de vechtsport, maar de gracieuze gezondheidsvariant waarbij de ademhaling de bewegingen aanstuurt. “Sumi-e ligt in het verlengde, maar dan op het vlak van de beeldende kunst. Net als bij tai chi ga je op in de flow van adem en beweging.”

 

Het vaste publiek van Kunstweekend Beetsterzwaag kent inmiddels de voorliefde van Zwanenburg voor andere culturen. In voorgaande edities maakte ze onder andere indruk met haar serie sterke vrouwen uit gemeenschappen waarbij je dat niet verwacht. Aan de hand van oude sepiafoto’s schilderde ze kleurrijke portretten van een indiaanse Hopi girl, de Japanse samoeraivrouw en het aboriginal weesmeisje. “Allemaal zo verschillend en toch in hun weerbaarheid zo hetzelfde, dat emotioneerde me.”

In haar nieuwste werk zit de emotie in de onvolkomenheid, het loslaten van het streven naar perfectie. “Wie er open voor staat kan bij me aanschuiven en het zelf uitproberen. Ik zit tijdens de Kunstweekenddagen als vanouds op mijn vaste stek tegenover Harinxmastate.”